|
|
|
Venkel/courgetteovenschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
3/4 theelepel kruidenbouillonpoeder
1 eetlepel citroensap
3/4 dl. droge witte wijn
1 1/2 eetlepel olijfolie
zout, peper
2 venkelknolletjes (ca. 500 gram)
1/2 courgette
kleine ui
1/2 blik tomaatblokjes
1 teentje knoflook
1 1/2 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 1/2 eetlepel fijngeknipte selderij |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 200 graden. Harde draden van venkelknollen trekken of schillen met een dunschiller. Venkel halveren en elke helft in 3 parten snijden. Venkelparten ca. 5 minuten koken in wat water en uit laten lekken. Intussen courgette in kleine blokjes snijden. Ui fijn snipperen. Bouillonpoeder oplossen in ¾ dl. kokend water. Citroensap, wijn, olie en wat zout en peper erdoor roeren. Courgetteblokjes en uisnippers vermengen en in een ovenschaal scheppen. Uitgelekte venkelpartjes mengen met de tomaatblokjes, de uitgeperste knoflook, de peterselie, de selderij en wat zout en peper. Mengsel over de courgette/ui verdelen. Langs de randen het bouillonmengsel in de ovenschaal schenken. De schotel afdekken met aluminiumfolie en ca. 30 minuten in de oven laten stoven. Dan de folie verwijderen en de schotel nog ca. 10 minuten laten garen.
Lekker met gekookte of gebakken krielaardappeltjes.
De venkel is nog knapperig. Heb je hem liever wat gaarder, laat hem dan wat langer voorkoken.
Een recept van Anna van Genieten van vers.nl |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|