Zuurkoolschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
1 zak zuurkool
300 gram gehakt
1 klein blikje ananasstukjes op eigen sap
1 zakje knorr mix voor Hollandse gehaktschotel
aardappelpuree
paneermeel
een paar klontjes boter |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de zuurkool af en zet het op in ruim water. Koken voor zo´n 20 minuten. Maak ondertussen de aardappelpuree. (Dit mag best puree uit een zakje zijn)
Rul het gehakt. Voeg de mix voor gehaktschotel toe en kook heel even door.
Vet een overschaal in.
Giet de zuurkool goed af en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de ananasstukjes over. Giet de mix voor gehaktschotel hierover.
Dek het af met de aardappelpuree.
Strooi hier wat paneermeel over met hier en daar een klontje boter.
Zet de schotel in de oven voor zo´n 20 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|