laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuurkool uit de Balkan
  ingrediënten:
    1 ui
1 rode paprika
25 gram boter
2 theelepels paprikapoeder
500 gram wijnzuurkool
2 theelepels bouillonpoeder
1 dl. droge witte wijn
1 theelepel karwijzaad
6 jeneverbessen
1 laurierblaadje
4 eetlepels (slag)room
peper
  bereiding:
    Ui snipperen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Zuurkool uit laten lekken.
Uisnippers met paprikapoeder op zacht vuur in ca. 3 minuten goudgeel bakken in de boter. Paprikareepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Zuurkool door het ui/paprikamengsel scheppen. Wijn, bouillonpoeder, karwijzaad, jeneverbessen, laurierblaadje en ½ dl. water toevoegen. Goed omscheppen en met het deksel schuin op de pan ca. 30 minuten zachtjes laten stoven. Af en toe omscheppen. Jeneverbessen en laurierblaadje eruit halen. Room erdoor scheppen en op smaak brengen met peper.

Lekker met aardappelgratin en dunne runderworstjes.

Een recept van Anna van Genieten van vers.NL
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats