|
|
|
Aardappeltomatensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
1/2 kg aardappelen
1/2 kg tomaten (evt. als de tomaten niet erg rood zijn kun je nog een beetje tomatenpuree gebruiken)
3 grote uien
1 klein bosje selderie
2 laurierblaadjes
1,5 bouillonblokje
1 (magere) rookworst
peper
2 grote pannen
roerzeef (die je ook kan gebruiken voor bijv. appelmoes) |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en was deze. Doe ze in de pan en voeg water toe tot de aardappelen bijna onder staan.
Schil de uien en doe deze in stukken in de pan. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe. (Groenten mogen in grove stukken omdat ze toch in de roerzeef gaan).
Was en snijd de selderie en voeg dit toe, samen met de laurier, de bouillonblokjes en de peper.
Breng dit met de deksel op de pan aan de kook en kook dit tot de aardappelen gaar zijn, zo´n 25 minuten.
Zet de roerzeef, met daarin de fijnste zeef, op de tweede pan en zeef alle ingredienten. Je houdt in de pan een egale rood-bruine soep over.
Als de soep te dun is, kun je het iets bijbinden met aardappelzetmeel, als het te dik is, iets water toevoegen. Het moet iets dunner zijn als erwtensoep.
Snijdt de rookworst in stukjes en voeg deze toe. Laat de soep nu nog 10 minuten zachtjes doorkoken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|