Stoofpotje van witte bonen en lamsshoarma |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
250-300 gram lamshoarma
1 kleine ui
1 rode paprika
1 courgette
1 pot witte bonen in tomatensaus
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel shoarmakruiden
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Courgette wassen en in blokjes snijden.
In een braadpan de vleesreepjes in de olijfolie in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar bakken. Uit de pan halen. In het overgebleven bakvet de uisnippers, paprikablokjes en courgetteblokjes doen. Shoarmakruiden erdoor scheppen en alles ca. 10 minuten laten bakken. Bestrooien met wat zout. De witte bonen met saus en 2 dl. water en eventueel nog wat shoarmakruiden toevoegen en in de afgesloten pan 10 minuten laten stoven. Af en toe omscheppen. Het vlees er weer bij doen en het geheel nog ca. 2 minuten laten stoven. Indien nodig op smaak brengen met zout en peper. Het gerecht in diepe borden serveren, al dan niet met een stukje brood.
Ook lekker met blokjes gewone lamslapjes. Deze dan eerst kruiden met shoarmakruiden en natuurlijk wat langer laten bakken om gaar te laten worden.
Recept van Anna Genietenvanvers.nl |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|