|
|
|
Spaanse aardappelpuree |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
375 gram aardappels
zout, peper
1/2 dl. olijfolie
1/2 losgeklopt ei
2 zongedroogde tomaten
1-2 bosuitjes |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 200 graden. Aardappels schillen, in stukken snijden en gaar koken. Intussen gedroogde tomaten wellen en uitspoelen volgens gebruiksaanwijzing of tomaten op olie laten uitlekken. Daarna fijn snijden. Bosuien in smalle ringetjes snijden. Aardappels afgieten, droog stomen en fijn stampen. Een eetlepel olie achter houden, de rest langzaam bij de aardappelpuree gieten en erdoor roeren. Losgeklopt ei en fijngesneden tomaten en bosuien erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Puree in een ovenschoteltje doen. Eetlepel olie over de puree sprenkelen en het schoteltje ca. 20 minuten in de oven zetten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|