|
|
|
Franse appeltaart |
|
ingrediënten: |
|
|
1 pakje bladerdeeg
1 grote of twee kleine appels (niet te zuur)
paneermeel,
1 ei,
1 dl. Melk,
2 eetl. Suiker. |
|
bereiding: |
|
|
Laat de 4 plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit totdat ze in een platte vorm passen (b.v. een pizzavorm). Prik met een vorm over de gehele bodem gaatjes.
Bestrooi daarna met amandelmeel (of paneermeel, maar dat is niet zo lekker als amandelmeel) tot de gehele bodem bedekt is.
Schil de appels en partjes en leeg deze dakpansgewijs in de vorm.
Laat het geheel in de oven ongeveer 10 tot 15 minuten bakken totdat de appels goudbruin zijn.
Roer de ei met de melk en de suiker los en giet dit over de halfgare appeltaart.
Zet nogmaals ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven zodat het eimengsel goed gestold |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|