laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

8 pladijsfilets van 100 g zonder vel
50 g broodkruim of paneermeel
1/2 bot peterselie
1 teentje look
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

voor de saus:
400 g kleine mosseltjes
400 g kokkels
1 fijngesnipperde sjalot
1/4 l visfumet
1/4 l room
  bereiding:
    De peterselie en look fijnsnijden en met het broodkruim en de olijfolie mengen.

De mosseltjes en de kokkels grondig wassen, gaar stoven met het sjalotje en uit de schelp halen. De visfumet bij het mosselvocht gieten en zacht laten inkoken, vervolgens de room toevoegen en eventueel indikken met een beetje maïzena. De kokkels en de mosseltjes bij de saus voegen.

De pladijsfilets spoelen, droogdeppen en kruiden met peper en zout. Kort in hete olijfolie aan beide zijden dichtschroeien, aan 1 zijde met het broodkruimmengsel instrijken en ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C verder garen.

De saus met garnituur over de borden verdelen en de pladijsfilets erop schikken.
Serveren met aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats