laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kwartels met gekaramelliseerde appels, druiven, ro
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

12 kwartels
1 zakje rozijnen
Peper & zout (pezo)

Voor de truffelsaus:
100 gr boter
Peper & zout (pezo)
6 appels
Scheutje sojaolie
Nouilly prat
1 soeplepel karamel
1 grote tros druiven
boter
3 dl room
100 gr truffeltapenade
  bereiding:
    Maak de kwartels schoon en spijs aan de binnen en buitenkant met pezo. Smelt de boter en de olie tot hazelnoot en kleurde kwartels goudbruin. Schik ze in een ovenschaal en maak ze gaar in ongeveer 10 minuten in een oven van 180°c.

Verdeel de appels in 8 parten en tourneer deze Leg de druiven in heet water, pel ze, halveer ze en haal de pitten uit. Pocheer de appels heel kort in gesuikerd water en voeg er op het laatst de rozijnen bij

Maak een karamel door suiker op te zetten met een scheutje water en te laten inkoken, tot een donker bruine kleur.

Bereid de saus : verwijdert eerst het vet uit de braadpan en deglaceert deze met de nouily prat, voeg de room erbij en laat een beetje inkoken zeef deze saus in een potje. Voeg de karamel en de truffeltapenade toe en monteer de saus met koude blokjes boter.

Schik de kwartels op een schotel. Garneer met de druiven, appels en rozijnen en nappeer rijkelijk met de saus.
Serveer met amandelkroketjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats