laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw op Vlaamse wijze
  ingrediënten:
   


  • 4 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g)
  • 4 uien
  • 0.5 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • 100 g boter (roomboter)
  • 1 dl wijn (wit/droog)
  • peper
  • zeezout
  bereiding:
    De ui in ringen snijden.

De bodem van een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel beleggen met de uiringen, de tijm en het laurierblad.

Daarop de vis schikken met op iedere moot een schijf citroen (ontpit en geschild tot op het vruchtvlees).

Overgieten met de wijn. De rest van de boter, in vlokjes, op de vis leggen.

10 à 15 minuten laten smoren in een matig warme oven (170 graden).

Serveren in de ovenschotel. Opdienen met gekookte aardappelen, bestrooid met de gehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats