laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelkroketjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

45 g amandelschaafsel (zakje)
75 g paneermeel
1 kg aardappels (kruimig)
zout
30 g boter
(versgemalen) peper
nootmuskaat
2 eierdooiers
2 eieren (M)
olie of vet om te frituren

keukenpapier
  bereiding:
    Amandelschaafsel met de hand licht kneuzen en met paneermeel mengen. Aardappels schillen en in vieren snijden. Aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Afgieten, even droog laten stomen en fijnstampen met pureestamper. Boter erdoor roeren en puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Dooiers erdoor roeren en puree laten afkoelen. Puree verdelen in balletjes van ca. 40 g, tot kroketjes vormen en in ca. 45 minuten afgedekt in koelkast wegzetten.

Olie verhitten tot 180 °C. Eieren loskloppen. Kroketjes door losgeklopt ei halen en door amandelpaneermeel rollen. Kroketjes per 4 stuks in ca. 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats