Hazenrugfilet met cranberrysaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen: per persoon 235 Kcal
100 ml rode port
50 g suiker
250 g cranberry's (verse)
4 hazenrugfilets, op kamertemperatuur
25 g boter |
|
bereiding: |
|
|
halve dag van tevoren:
In pan port met suiker aan de kook brengen en 2-3 min. laten inkoken.
Cranberry's erdoor scheppen en op laag vuur 7-8 min. zachtjes verwarmen, tot bessen beginnen te knappen.
Saus eventueel laten afkoelen en afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 150 °C.
Hazenrugfilets op snijplank leggen en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn. Met cocktailprikker vaststeken.
In koekenpan boter verhitten. Filets in ca. 2 min. rondom bruinbakken.
Vlees in schaal leggen en in oven in 6-8 min. van binnen rosé laten worden.
Intussen cranberrysaus door bakvet roeren en saus kort verwarmen.
Filets schuin in plakken snijden en op vier warme borden leggen.
Saus erover en ernaast scheppen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |