laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijn in dragonroomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen: per persoon 410 Kcal

4 konijnenbouten
zout en versgemalen peper
2 eetlepels Dijonmosterd
2 sjalotjes
50 g boter
1/2 eetlepel gedroogde dragon
1 1/2 dl droge witte wijn
1/2 pot gevogeltefond
1 dl room light
  bereiding:
    Konijn bestrooien met zout en peper en met helft van mosterd bestrijken.
Sjalotjes pellen en snipperen.
In snelkookpan boter verhitten en bouten dichtschroeien.
Sjalotjes en helft van dragon toevoegen.
Wijn en fond langs rand van pan schenken, geheel aan de kook brengen.
Pan sluiten en vlees in ca. 15 minuten gaar laten worden bij druk 2. Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
Konijnenbouten uit pan nemen en warm houden.
Stoofvocht op hoog vuur tot 2 1/2 dl laten inkoken. Room (light) en rest van mosterd erdoor roeren. Saus op smaak brengen met rest van dragon, zout en peper.
Saus over of bij konijn serveren.
Lekker met gekookte aardappels en rodekool.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats