laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuid-Afrikaanse Bobotie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 sneden witbrood,
250 ml melk,
1 kg runder- of lamsgehakt,
1 grote ui (fijngesneden),
2 tenen knoflook (fijngesneden),
2 eetlepels masalakerrie,
1 theelepeltje koenjit,
1 theelepeltje ketoembar,
1/2 thelepeltje djinten,
1 mespunt kruidnagelpoeder,
1/2 theelepletje versgemalen peper,
1 theelepeltje zout,
2-3 eetlepels citroensap,
75 gr rozijnen,
50 gr gehakte amandelen,
1 eetlepel mango chutney,
3 eieren,
5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet)
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een rechthoekige ovenschaal met een inhoud van circa 2 liter in.
Week het witbrood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen en chutney. Druk het gehakt uit in de ovenschaal
Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de Bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.
Serveren met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten.
Het gehakt wordt ook wel eerst rul gebakken en vervolgens worden alle ingrediënten toegevoegd.
Naar eigen inzicht kan er goed gevarieerd worden met dit gerecht. De citroenblaadjes kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door geraspte citroenschil. En i.p.v. gehakt kan ook Quorn (vegetarische vleesvervanger) gebruikt worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats