laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Jhal Fraizi
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

400 gr. gaar, ontbeend, gebraden lams- of rundvlees,
3 eetlepels olijf-arachide-olie,
1/4 theelepel komijnzaad,
1/4 theelepel mosterdzaad,
1 theelepel kerriepoeder,
100 gr. groene paprika in de lengte gesneden met een dikte van 3mm,
150 gr. ui, in dunne halve ringen gesneden,
1-2 groene chilipepers in lange dunne reepjes gesneden (wil men het niet te scherp, dan de zaden verwijderen),
1 theelepel Kaapse saus,
1 theelepel gemalen komijn,
1 theelepel gemalen koriander,
1/4 theelepel kurkuma,
3/4 theelepel zout,
versgemalen peper
  bereiding:
    Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur tot zeer heet. Voeg het komijn- en mosterdzaad toe. Zodra het mosterdzaad begint te springen – na enkele seconden - de paprika en ui toevoegen. Blijf roeren , laat de ui bruin worden en de rest van de groente slinken.
Voeg Kaapse saus, gemalen komijn, koriander en kurkuma, zout en peper toe en doe het vlees erbij. Laat het geheel al roerend op halfhoog vuur 3-4 minuten door en door warm worden.
Proef of het gerecht op smaak is en voeg eventueel meer kruiden toe.
Serveer dit gerecht met 300 gr, rijst en een frisse salade met bijvoorbeeld mango-dressingsaus.

info:
“Jhal fraizi” was een specialiteit van de Brits-Indiase inwoners in India. In Calcutta at de gemeenschap van deze gemengde afkomst op zondag vaak een zeer Engelse maaltijd van geroosterd lams- of rundvlees. ‘s Maandags werd van de restjes een pittige “Jhal fraizi” gemaakt. Zo werden de culturele achtergronden van beide kanten culinaire eer bewezen.

voorbereidingstijd ± 15 minuten, bereidingstijd 10 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats