laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Milde Kaapse mosterdsoep
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

40 gr. margarine,
100 gr. magere gerookte spekreepjes,
3 eetlepels bloem,
1 liter water,
3 afgestreken eetlepels Kaapse mosterd met dille,
1 blokje kippenbouillon,
zout en peper
  bereiding:
    Smelt in een normale pan de margarine en voeg daarbij de nog wat kleiner gesneden spekreepjes. Op een zacht vuur gaar laten worden, niet bakken.
Doe dan de 3 eetlepels bloem en de 3 eetlepels mosterd erbij. Even roeren tot een compacte massa ontstaat en voeg daarbij geleidelijk aan het water toe.
Een blokje kippenbouillon erbij en eventueel wat zout en peper. Vijf minuten zachtjes laten doorkoken en klaar is de soep. Desgewenst wat room toevoegen.

Totale bereidingstijd: ± 15 minuten.

In plaats van de spekreepjes, kunnen ook stukjes gerookte zalm of paling gebruikt worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats