|
|
|
Spruiten met Pandan zilvervliesrijst |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 3 à 4 personen:
1 pak Pandan zilvervliesrijst,
600 gr. spruiten,
1 grote ui,
olie,
400 gr. spekblokjes,
200 gr. taugé,
peper en zout,
pijnboompitten,
gedroogde tomaten/peper/olijven. |
|
bereiding: |
|
|
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Maak de spruiten schoon en kook ze 4 tot 5 minuten zodanig dat ze nog net niet helemaal gaar zijn. Hak de ui in kleine stukjes en fruit deze in een beetje olie in een wok. Doe de spekblokjes erbij en bak het geheel net zolang tot de spekjes goed doorbakken zijn. Was de taugé en bak deze 2 à 3 minuten met het spekblokjesmengsel mee. Doe de spruiten erbij en warm alles samen nog even goed door. Het geheel op smaak brengen met wat zout, peper en de pijnboompitten. Serveer de rijst en de spruitenschotel apart.
Tip: in plaats van de bovengenoemde peper en zout, is het ook heel lekker om zongedroogde tomaten, peper en olijven uit een specerijenmolen er over te doen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|