laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mexicaanse pindakoek
  ingrediënten:
    250 gram ongezouten pinda's,
250 gram rozijnen,
10 gram koek- en speculaaskruiden of kaneel,
150 zelfrijzend bakmeel,
200 gram rietsuiker,
twee volle eetlepels Mexicaanse honing,
5 eieren.
  bereiding:
    Splits de eieren,roer de dooiers schuimig met de suiker. Voeg nu de honing, kruiden, de hele pinda's, de rozijnen en het meel toe. Heel goed en lang roeren. Klop het eiwit stijf, en spatel het heel voorzichtig door de massa.
Beboter een bakblik of gebruik bakpapier. Verdeel het deeg over de bakplaat, tot een hoogte van ongeveer 2 centimeter. Verwarm de over voor op 150 °C en bak de koek in ongeveer 3 kwartier tot een uur lichtbruin.
Je kunt de koek meteen in reepjes snijden en laten afkoelen. Hoe langer je hem bewaart hoe lekkerder hij wordt. Maar waarschijnlijk is hij al heel snel op, zo lekker is ie!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats