laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vegetarische quiche
  ingrediënten:
    Voor het deeg:
100 gr. bloem,
100 gr. koude boter,
100 gr. magere kwark,
kruidig zeezout

Voor de vulling:
1 ui,
1 doosje champignons,
1 prei, 1 paprika,
1 doosje kruidenkaas,
3 eieren,
peper,
1/8 liter slagroom,
200 gr. geraspte kaas
  bereiding:
    De bloem, boter, kwark en zout, met koele handen, tot een deegmassa kneden.
Het deeg drie keer uitrollen en weer opvouwen. Vervolgens er een bal van maken en 1 uur in de koelkast laten staan. Daarna uitrollen en in een vlaaivorm doen. Met een vork gaatjes in de bodem prikken.
De bodem bedekken met de vulling: de in ringen gesneden ui, plakjes champignons, preiringen en fijngesneden paprika. De kruidenkaas verdelen over het geheel.
De eieren loskloppen met peper, zeezout en de slagroom en over het vulsel gieten.
Tenslotte de geraspte kaas er over heen strooien.
De oven voorverwarmen op 200 ÂșC en de quiche circa 1 uur bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats