 |
|
 |
Scones met krenten en perzikjam |
|
ingrediënten: |
|
|
250 gr. bloem,
1 theelepel bakpoeder,
30 gr. rietsuiker,
60 gr. boter,
1 mespuntje zout,
melk,
60 gr. krenten,
30 gr. sukade,
1 losgeklopt ei,
1 potje perzikjam. |
|
bereiding: |
|
|
Doe de bloem, bakpoeder, rietsuiker, boter en het zout in een hoge kom en gebruik een mixer of keukenmachine. Meng deze ingrediënten met de mixer, niet te lang, tot de boter helemaal is opgenomen.Giet, onder het mixen, lepel voor lepel de melk bij het deeg tot u een soepel beslag heeft gekregen.Voeg de krenten en sukade toe en vermeng deze goed door heel even te mixen.Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en sla het met de handen plat tot het 2 cm dik is. Steek rondjes van circa 4 cm doorsnee uit het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei.Bak de scones circa 15 minuten in de oven (240°C).
Serveer de scones met heerlijke perzikjam en eventueel met slagroom. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|