|
|
|
Gevulde krab op Antilliaanse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 Noordzeekrabben (gekookt)
80 g vers broodkruim
4 soeplepels kokosmelk
1 groene piment
2 teentjes knoflook
3 soeplepels fijngesneden bieslook
2 soeplepels bladpeterselie, gehakt
het sap van één limoen
1 limoen
1 snuifje 5-kruidenmengeling
1 snuifje cayennepeper
4 cl bruine rum
80 g paneermeel
40 g boter
4 takjes peterselie
zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op th. 6 (180° C). Olie vier individuele gratineerschoteltjes in. Maak het vlees van het piment met een keukenrobot tot een fijne puree, samen met de gepelde look. Verwijder het vlees uit de krabben of laat krabvlees uit blik uitlekken, naar keuze. Verkruimel het met een vork en giet het in een slakom samen met de verbrokkelde kruim, de kokosmelk, het piment-lookmengsel, de bieslook, de peterselie, de kruiden, de tijm, de rum en het limoensap. Meng dit alles zorgvuldig. Verdeel de bereiding over de schoteltjes. Bestrooi ze met paneermeel en boter in krullen. Laat 25 minuten gratineren in een hete oven. Versier met kwartjes limoen en dien op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|