laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Colombo van varkensvlees
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

8 koteletten van speenvarken
2 teentjes knoflook
4 soeplepels limoensap
90 g basterdsuiker
1 snuifje gemalen piment
1 soeplepel arachideolie
1 ui
1 koffielepel gemalen koriander
1 koffielepel gemalen kaneel
1 snuifje 5-kruidenmengeling
1 koffielepel gemalen komijn
1 koffielepel gemalen gember
1 snuifje geraspte nootmuskaat
1 snuifje cayennepeper
75 cl kippenbouillon
150 g wortelen in schijfjes
200 g zoete aardappelen
1 groene paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden
2 laurierblaadjes
1 takje verse tijm
zout, zwarte peper
  bereiding:
    Meng de varkenskoteletten, het citroensap en de geperste look in een slakom. Laat 1 uur marineren op kamertemperatuur. Meng de basterdsuiker met de piment en wat kaneel en smeer er de vooraf uitgelekte varkenskoteletten mee in. Laat ze in een stoofpan met hete olie goudbruin bakken, neem ze uit de pan en hou ze warm. Laat de ui 10 minuten bruinen op een matig vuur. Bestrooi met het kruidenmengsel en laat 1 minuut koken. Maak de zoete aardappelen en de paprika schoon en snij ze in grote stukken. Doe de varkenskoteletten opnieuw in de stoofpan, samen met de wortelen, de zoete aardappelen, de paprika, de laurier, de tijm en de bouillon. Breng aan de kook, zet het deksel er halvelings op en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer om en laat nog 20 minuten koken op een zacht vuur : het vlees moet heel mals zijn. Verwijder tijm en laurier en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats