laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Melkkandeel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

50 cl volle melk
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
1 schil van onbespoten limoen
geraspte nootmuskaat volgens smaak
80 g griessuiker
5 eierdooiers
gemalen kaneel
  bereiding:
    Splijt het vanillestokje in de lengte en verwijder er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en zijn zaadjes, de kaneel, de geraspte schil en nootmuskaat. Dek af en laat 30 minuten trekken naast het vuur. Verwarm alles tot bijna aan het kookpunt. Doe door een fijne puntzeef boven een steelpannetje met dikke bodem en zet opzij. Klop de eidooiers met de suiker tot een bleek en schuimig mengsel. Voeg er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de warme melk bij. Giet het mengsel in de steelpan en laat onder voortdurend roeren indikken op een heel zacht vuur, waarbij het kookpunt nooit bereikt mag worden. Doe opnieuw door een fijne puntzeef boven een slakom en klop regelmatig tot het volledig is afgekoeld. Verdeel de room over de glazen en bestrooi met een snuifje kaneel. Serveertip Dien deze soort van Engelse room op met droge kokoskoekjes of een verse vruchtensalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats