Chocolade broodpudding |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
- 6 grote sneden (oud) brood
- 100 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 500 g melk
- 3 eieren
- 100 g chocolade
- 100 g rozijnen |
|
bereiding: |
|
|
Boter een vorm in en bestrooi hem met bloem of leg een bakpapier in de vorm.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1x1 cm en doe deze in een kom met de rozijnen.
Klop de eieren met de suiker schuimig op. Breng intussen de melk aan de kook en roer de chocolade drops door de melk.
Giet de chocolademelk op het eierbeslag en meng. Schenk vervolgens het geheel op het brood- en rozijnenmengsel.
Vermeng tot alle vloeistof in het brood is opgenomen. Laat 10 minuten rusten. Giet alles in de vorm en bak ongeveer 1 uur en 30 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|