laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tweekleurenkoekjes
  ingrediënten:
    Voor het deeg:
125 g boter of margarine
1 flesje Vanille Aroma
150 g suiker
een snufje zout
1 ei, losgeklopt
1-2 eetl. water
350 g bloem
1 theel. Baking Powder
50 g pure chocolade, gesmolten

Voor het glazuur:
200 g pure chocolade, gesmolten
  bereiding:
    Klop de boter, het aroma, de suiker en het zout tot een luchtige
crème. Roer het ei en het water erdoor. Zeef het bakpoeder samen
met de bloem en meng dit in twee keer door het crèmige mengsel.
Kneed het geheel op een met bloem bestrooid werkblad tot een
samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in twee porties. Verpak één portie in plastic
folie en laat het in de koelkast rusten. Kneed de chocolade met
de hand door de andere portie deeg, verpak deze in plastic
folie en leg deze eveneens in de koelkast gedurende ongeveer 2 uur.

Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met
een uitstekertje hartjes uit van ca. 5 cm. Steek met een kleiner
uitstekertje hartjes in het midden hiervan uit en leg deze opzij.
Het chocoladedeeg op dezelfde wijze uitrollen en uitsteken. Leg
de grootste hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul
de openingen op met het deeg van de tegengestelde kleur en bak
de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster
afkoelen.

Bestrijk de onderkant van de koekjes dun met de pure chocolade
en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Tip:
De koekjes blijven in een trommel drie dagen vers. Niet
geschikt om in te vriezen.
Voor deze mooie koekjes zijn uitstekertjes in twee verschillende
maten nodig.

Baktijd en oventemperatuur:
Baktijd: ca. 12 min.
Elektrische oven: 180 - 190°C
Heteluchtoven: 160 - 170°C
Gasoven: St. 3 - 4
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats