|
|
|
Wintersoep met rundvlees en groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
60 gr parelgerst
1,2 l verse rundvleesbouillon
1 th gemengde droge kruiden
225 gr magere biefstuk of lende
1 grote wortel in blokjes
1 prei, fijngesneden
1 ui, fijngehakt
2 selderijstengels, in schijfjes
zout en peper
2 el verse peterselie, fijngehakt, ter garnering |
|
bereiding: |
|
|
Doe de parelgerst in een grote pan. Giet de bouillon erover en voeg de gemengde kruiden toe. Breng de bouillon aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de soep 10 minuten sudderen.
Verwijder eventueel vet van het vlees en snij het vlees in dunne reepjes.
Schuim de bouillon af met een schuimspaan.
Voeg het rundvlees, de wortel, prei, ui en selderij toe aan de soep.
Breng de soep weer aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten sudderen of totdat het vlees en de groenten net gaar zijn.
Schuim de soep nogmaals af. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de soep in warme kommen en strooi er wat verse peterselie over.
TIP :
Serveer de soep met vers volkoren stokbrood |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|