laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tropische fruitflip
  ingrediënten:
    1 rijpe mango
2 kiwi's
1 banaan
2 el limoensap
1/2 tl geraspte onbespoten citroenschil

garnering:
2 eiwitten
425 gr magere vanillevla
1/2 tl vanille-essence
2 passievruchten.
  bereiding:
    Schil de mango en snij hem langs de pit doormidden. Snij het vruchtvlees in blokjes en pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine. U kunt het vruchtvlees ook fijnprakken met een met een vork

Schil de kiwi's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de banaan in blokjes. Meng de kiwi en de banaan in een kom met het limoensap en de geraspte schilletjes, zodat het fruit niet verkleurt

Klop de eiwitten stijf en spater ze door de vla en de vanille-essence

Vul 4 hoge ijscoupes met een laag fruit, mangopuree en vla.
Zet de coupes 20 minuten in de koelkast

Halveer de passievruchten, schep de zaden eruit en schep het vruchtvlees over de fritflip

Garneer elke coupe met wat geraspte citroenschil.

TIP :
U kunt ook andere tropische vruchten proberen en garneren met aardbeienpuree, frambozen, zwarte bessen of kersen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats