|
|
|
Ovenschotel met knolselder |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 grote knolselderij (circa 2 kilo), kleingesneden
1 kilo aardappels, geschild
1 grote winterwortel, in dobbelstenen
250 gram kastanjechampignons, in schijfjes
2 grote uien, in halve ringen
150 gram belegen kaas, geraspt
6 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 maggibouillonblokjes
1 kruidenbouillontablet
2,5 deciliter hete melk
1 eetlepel boter en 2 eetlepels olie
tabasco, peper/zout
grote ovenschotel |
|
bereiding: |
|
|
Zet de knolselderij op met zoveel water, dat ze net onder staat. Kook met weinig zout in 15-20 minuten gaar. Kook de aardappels met weinig zout in 20 minuten gaar. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de uien zachtjes gedurende een paar minuten. Voeg knoflook en winterwortel toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg champignons toe en laat dit geheel nog eens 5 minuten op niet te hoog vuur bakken. Voeg ten slotte de sojasaus toe en laat een minuutje mee pruttelen. Breng pittig op smaak met zout, peper en tabasco. Los de bouillontabletten op in de melk. Pureer de aardappel en de knolselderij en voeg bij elkaar. Maak een smeuïge puree met de melk. Breng verder op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de puree over de ovenschotel. Hierover de wortelmassa en ten slotte de rest van de puree. Verdeel hierover de kaas en bak 20 minuten in het midden van de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|