laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Dobos 2
  ingrediënten:
    voor 6 personen :

voor de biscuitdeeg :
6 eieren,
350 bloem,
350 g poedersuiker,
1 zakje bakpoeder,
1 koffielepel vanillepoeder,
zout.

voor de crème :
200 g kookchocolade,
250 g goede boter (zonder zout),
150 g poedersuiker,
4 eieren,
1 koffielepel kaneel.

Voor de garnering :
1/2 pot abrikozenjam,
100 g geschaafde amandelen,
1 kopje poedersuiker.
  bereiding:
    Zet de oven op een hoge temperatuur.
Maak de biscuitbodems : doe de bloem, het bakpoeder, de vanille en 1 snuifje zout in een glazen schaal ; breek de eieren één voor één in een andere schaal ; klop ze los met een vork en doe de poedersuiker erbij ; klop het mensel op met een sausklopper en doe het bij de bloem.

Vet 3 taa! rtvormen in met boter en vul ze elk met een derde van het deeg ; bak de biscuitbodems ongeeer 12 tot 15 minuten in de oven.
(Als U geen 3 taartvormen van gelijke afmetingen bezit, gebruikt U een ronde vorm met hoge wanden en snijdt U de biscuit achteraf in 3 gelijke lagen).

Leg een schone doek op het werkvlak ; als de biscuitlagen gebakken zijn haalt U ze uit de oven zonder die uit te schakelen ; stort de biscuitbodems op het doek.
Bestrooi ze aan beide kanten met poedersuiker en laat ze afkoelen op een rooster.
Spreid de geschaafde amandelen uit op de bakplaat. Rooster ze snel in de oven en houd ze apart op een bord.
Bereid de crème : snij de chocolade in stukjes en doe deze in een steelpan met 1 eetlepel water ; laat dit al roerend met een houten lepel langzaam opwarmen, tot het een gladde massa wordt ; voeg dan de kaneel toe en houdt het mengsel au bain-marie warm.

Snijd de boter in kleine stukjes ; doe ze in een glazen schaal en roer ze zacht m! et een houten lepel.
Voeg dan de poedersuuiker to en vermeng alles voorzichtig tot een gladde massa.

Breek de eieren en scheid de dooiers van het wit ; voeg de eierdooiers één voor één bij het boter-suikermengsel ; voeg dan de gesmolten chocolade langzaam toe ; roer alles door elkaar en laat het afkoelen.

Verdeel de crème dan over 2 van de biscuitlagen. Leg de 3 lagen op elkaar en leg het geheel op een schaal.
Doe de abrikozenjam door een zeef, giet de jam in een steelpan ; voeg er 1 eetlepel warm water bij en laat alles op een zacht vuurtje opwarmen ; abricoteer de zijkanten en de bovenkant van het gebak met dit mengsel ; bestrooi de dobos met de geschaafde amandelen en zet het gebak nog 2 uur op een koele plaats alvorens op te dienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats