laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenfilet met krieken
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 bokaal kersen
2 el maïszetmeel
4 eendenfilets
peper en zout
1 glas zoete wijn
  bereiding:
    Laat de krieken uitlekken, giet het sap in een steelpannetje met het glas Banyuls. Laat tot de helft inkoken. Maak kruisvormige inkervingen in het vel van de eendenfilets. Leg in een hete pan (zonder vetstof) de filets op hun velkant en bak ze 5 minuten op elke kant (voor rozig vlees). Verpak ze in aluminiumpapier. Bind de ingedikte saus met zetmeel en voeg de krieken toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Snijd de filets overlangs, vang de jus op en giet bij de saus. Schik de sneetjes op borden en overgiet met hete saus. Meteen opdienen met frietjes of kroketten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats