|
|
de varkenspoten met de grof gehakte ui
en de fijn gesneden wortel onder water zetten
en zachtjes aan de kook brengen
regelmatig afschuimen
als er ggen schuim meer gevormd wordt
bouillon blokjes toevoegen een blaadje laurier en een takje tym, en verder laten sudderen
regelmatig water aanvullen.
De erwten wassen verschillende keren en te week zetten
gedurende 24 uren, af en toe het water verversen.
de varkenspoten na een uur of vier sudderen van het vuur en bewaren tot de volgende dag. ( de bouillon zal dan gelatineus! en opgesteven zijn)
dag 2:
de erwten net onder zetten en op klein vuur laten sudderen tot ze mals zijn
de bouillon op warmen en - door een zeef - bij de erwten doen en laten mee sudderen dit kan ruuim een uur in beslag nemen, met de staafmixer fijn maken
een handvol gerookte spekblokjes bij doen en nog een kwartiertje laten sudderen.
Naar believen kan men per persoon een beetje room in het bord doen maar nodig is dat niet bij deze overheerlijke erwtensoep.
En wie graag varkenspoten eet, ja dat is werkelijk snoep zo fijn van smaak...
gewoon als voorgerecht op een bordje maar niet in of bij de soep...
tip:
besmeer de gekookte varkenspoten met mosterd, doe er dan wat chapelure over en dan eventjes de oven in tot er een stevig korstje opstaat, heerlijk !!! |