laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoetzuur konijn met Chimay
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kruidentuiltje
zout
4 el olie
1 konijn
800 gr uien
peper
3 appels
2 el bruine suiker
150 gr gerookte spekjes
60 cl Chimay
  bereiding:
    Was de appelen, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Versnipper de uien.
Snij het konijn in stukken.
Bak de stukken konijn in hete olie aan in een kookpan. Als het vlees goudkleurig is, de uien en de spekblokjes toevoegen.
Leg de stukken konijn in een magnetronschaal en giet er het bakvet met de uien en de spekblokjes over. Voeg de appelen toe, de suiker, het kruidentuiltje en overgiet met bier. Breng op smaak met zout en peper. Bedek de schotel en zet gedurende 12 min in de magnetron op maximaal vermogen. Draai de stukken konijn voorzichtig om en laat nog 4 min sudderen in de magnetron.
Controleer of het vlees gaar is, breng op smaak, en laat nog enkele minuten rusten. Serveer met gebakken aardappeltjes.
Dit gerecht kan ook op traditionele wijze bereid worden door het 45 min op een zacht vuurtje op het fornuis te laten sudderen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats