Notencake met Ahornsiroop |
|
ingrediënten: |
|
|
560 ml. bloem
3 theelepels bakpoeder
250 ml. maple syrup (ahornsiroop)
125 ml. melk
250 ml. grofgehakte noten (amandel/hazelnoot/walnoot etc, ong 200gr)
125 ml. witte suiker
1 theelepel zout
125 zachte boter of margarine
2 eitjes |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Zeef alle droge spullen boven een ruime kom. Voeg maple syrup, boter en
melk toe, en klop 2 minuten met de mixer tot je een glad beslag hebt.
Voeg de eitjes toe en klop nog eens 2 minuten. Schep de noten door het
beslag.
Verwarm de oven op 170 graden Celcius.
Doe het beslag in een (of twee) beboterde en bebloemde vorm en bak de cake gedurende 45-50 minuten.
Test op gaarheid met een satepen of breinaald: deze moet schoon uit het
baksel komen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|