laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Notencake met Ahornsiroop
  ingrediënten:
   

    560 ml. bloem
    3 theelepels bakpoeder
    250 ml. maple syrup (ahornsiroop)
    125 ml. melk
    250 ml. grofgehakte noten (amandel/hazelnoot/walnoot etc, ong 200gr)
    125 ml. witte suiker
    1 theelepel zout
    125 zachte boter of margarine
    2 eitjes
  bereiding:
    Bereiding:
Zeef alle droge spullen boven een ruime kom. Voeg maple syrup, boter en
melk toe, en klop 2 minuten met de mixer tot je een glad beslag hebt.
Voeg de eitjes toe en klop nog eens 2 minuten. Schep de noten door het
beslag.
Verwarm de oven op 170 graden Celcius.
Doe het beslag in een (of twee) beboterde en bebloemde vorm en bak de cake gedurende 45-50 minuten.

Test op gaarheid met een satepen of breinaald: deze moet schoon uit het
baksel komen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats