|
|
|
Aardappelsla met linzen en sinaasappelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
Voorbereiding : 40 min
Bereidingstijd : 30 min.
500 g aardappelen
75 g bruine linzen
1 dl bouillon
100 g prei
Voor de saus :
1 eetlepel halfvolle zure room (30 g),
1 eetlepel natuuryoghurt (30g),
1 eetlepel mayonaise (mosterd - zout- peper - 2 eetlepels azijn - 2 eetlepels olie - 1 eigeel),
1 eetlepel melk,
1 sinaasappel (150 g) |
|
bereiding: |
|
|
Laat de aardappelen zon halfuurtje in een weinig water in de schil koken.
Laat de linzen zon twintig minuten in zout water gaar worden.
Laat de aardappelen afkoelen, schil ze, snijd ze in schijfjes en overgiet ze met warme bouillon. Snijd de prei in heel fijne schijfjes en vermeng ze met de uitgedropen linzen.
Saus :
meng alle ingrediƫnten behalve de sinaasappel.
Breng op smaak en laat enige ogenblikken trekken. Schil de aardappel en snijd hem in vier. Garneer de sla ermee. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|