|
|
|
Pesce in Carpione |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen
Voorbereiding : 50 min
Bereidingstijd : 5 min
Marinade : 24 u
4 verse forelfilets
1 eetlepel bloem
peper - zout
1 eetlepel arachideolie
1 kleine ui
2-4 teentjes knoflook
1 middelgrote wortel
1-2 takjes rozemarijn, salie en peterselie (vers)
1 eetlepel olijfolie
1,5 dl rode wijn
2 eetlepels rodewijnazijn |
|
bereiding: |
|
|
Vermeng de bloem met de kruiden en rol de filets erin.
Laat de filets gedurende 2-3 minuten aan beide zijden aanbraden in de arachideolie. Neem ze er dan uit en leg ze op een groot bord.
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Schil de wortel en rasp hem in dunne plakjes. Hak de fijne kruiden klein.
Stoof de ui, de knoflook en de wortelplakjes gedurende 5 minuten in de olijfolie. Leng aan met de wijn en de azijn en voeg kruiden, zout en peper toe.
Overgiet de vis met dit mengsel en laat afkoelen. Dek het bord met aluminiumfolie af en laat de filets gedurende 24 u in de koelte marineren.
Dien op met vers wit brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|