laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Een zinnenprikkelend avondmaal
  ingrediënten:
    Langoustinensla:

4 verse langoustines die vooraf 4 minuten in bijna kokend water hebben gelegen
100 g artisjokkenharten
1 avocado
1 sjalot
1/2 groene citroen.

De saus:
het sap van 1 citroen
1 eetlepel tomatenpuree
60 ml room
zout, peper
een fijngehakt toefje dille
  bereiding:
    Snijd de avocado in schijfjes en besprenkel met het citroensap. Hak de sjalot fijn. Schik de harten van de artisjokken, de schijfjes avocado en de twee langoustines op het bord. Strooi er de fijngesneden sjalot over uit. Meng de rest van de ingredi├źnten om er een saus van te maken die op de salade wordt uitgegoten. Gebruik de dille als versiering.


[b:06f89688bd]Het dessert[/b:06f89688bd] :

Sterren met kaneel
Klop het eiwit met de elektrische mixer; voeg er dan geleidelijk de suiker en kaneel aan toe (60 ml, d.i. 1/4 kop, tegelijk). Klop gedurende 15 minuten totdat een stevig mengsel wordt verkregen. Houd 125 ml (1/2 kop) van het mengsel apart en voeg de citroenschil en de gemalen amandelen aan toe. Klop lang op, en gebruik vervolgens een houten lepel om de bloemsuiker erbij te doen. Rol het aldus verkregen deeg tot het 1/2 cm (1/2 duim) dik is, en snijd er vervolgens met een doorslag de vorm van een ster uit.

Plaats de sterren, met voldoende ruimte ertussen, op twee ingeboterde bakplaten en strijk ze in met de halve kop van het mengsel dat apart werd gehouden. Bak op 175 ┬░C gedurende 20 minuten of totdat de sterren een lichtbruine kleur hebben verkregen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats