laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Veloutésoep van aardappelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 grote, bloemige aardappelen
2 dl room
0.5 ui
30 g boter
zout en peper
1 el bloem
0.25 van het wit van een prei
1.5 l kippenbouillon
0.5 l water
1 eierdooier
1 kippenborst
20 g kaviaar
  bereiding:
    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Breng de bouillon aan de kook en leg er de kippenborst in. Laat ongeveer 15 minuten pocheren. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen. Snij de ui en de prei in stukken. Stoof de groenten in wat boter en zorg ervoor dat ze niet kleuren. Strooi er de bloem over, roer nog even en giet er vervolgens de bouillon, de aardappelen en het water bij. Laat dit alles 30 minuten koken. Pureer met een staafmixer. Snij de kip in reepjes. Meng de room met de eierdooier (liaison). Haal de soep van het vuur en roer er het roommengsel onder. Verdeel de veloutésoep over vier, diepe borden en strooi er de fijngesneden kip overheen.

Lekker met een lepeltje kaviaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats