|
|
|
Millefeuille van groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 bolletjes mozzarella
verse basilicum, koriander en rucola
2 mooie rijpe tomaten
1 courgette
4 grote champignons
4 sneden Italiaanse ham
1 bokaal pimientos del piquillo
1 potje crème van rode pepers
een zeer lekkere extra zuivere olijfolie
fleur de sel met gegrilde kruiden
witte peper uit Penja |
|
bereiding: |
|
|
Snij de tomaten, de courgette, de champignons en de mozzarella in zeer fijne plakjes. Grill de courgette in een grillpan. Snij de pimientos door zodat u ook daarvan fijne plakjes krijgt. Droog de sneden ham in een voorverwarmde oven van 100° tot ze lichtjes krokant zijn.
U kunt een ronde vorm gebruiken om de millefeuille op te bouwen. Plaats hem in het midden van een mooi bord.
Stel de millefeuille als volgt samen : champignons, mozzarella, pimientos, mozzarella, courgette, mozzarella, tomaat, mozzarella, champignons, mozzarella, pimientos, mozzarella, courgette, mozzarella, tomaat, mozzarella. Na elk plakje mozzarella moet u wat zout en peper erop doen. Eindig met een chiffonnade van basilicum, koriander en rucola. Werk af met een stukje gedroogde krokante ham die u recht op het torentje plaatst.
Overgiet alles met de lekkere olijfolie en versier het bord met de crème van rode pepers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|