laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pizza met bosbessen en banaan
  ingrediënten:
    [list][*] Bodem :
  • l/2 kop tarwebloem -
  • 30 g boter
  • 1,25 dl melk.
  bereiding:
    [*]Bovenlaag :
  • 1/2 kop mascarpone -
  • 2 tl rietsuiker -
  • 2 kleine bananen, in plakjes -
  • 200 g bosbessen -
  • 1/2 kop pecannoten -
  • 2 tl rietsuiker extra -
  • 2 tl gesmolten boter
[/list]

Voorbereidingstijd : 30 minuten - Baktijd : 25 minuten - Voor 6 personen

Bereiding :
Bodem :
oven voorverwarmen op 210 ?C. Pizzavorm (30 cm) invetten met gesmolten boter. Bloem en boter (in de keukenmachine) kneden tot kruimelig deeg. Melk toevoegen en roeren tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Deeg op een met bloem bestoven werkvlak leggen en 1 min. voorzichtig kneden tot het soepel is. Uitrollen tot een ronde lap van 28 cm.
De pizzavorm ermee bekleden en randen goed aandrukken.

Bovenlaag :
mascarpone op de bodem smeren, bestrooien met suiker. Plakjes banaan in een cirkel langs de rand schikken en in een kleinere cirkel in het midden. Zwarte bessen tussen de twee bananencirkels in leggen. Pecannoten en extra suiker over de pizza strooien. Deegrand insmeren met een beetje gesmolten boter. In 25 min. bruinbakken. Warm serveren, met ijs of slagroom.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats