laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananenroomsoezen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

poedersuiker
2 eieren
2 bananen
55 g bloem
1 snuifje zout
1/10 L water
50 g boter of margarine
4 soeplepels geraspte kokos
advocaat
  bereiding:
    Breng het water met het zout en de boter aan de kook, voeg ineens alle bloem toe en blijf roeren tot een soepele deegbal ontstaat, die van de wanden van de pan loslaat.
Neem de pan van het vuur en klop er 1 losgeklopt ei door, klop het tweede ei ook los en roer er nog zoveel ei bij, dat het deeg in klonten van de lepel valt, voeg dan geen ei meer toe.
Zet de pan op het vuur terug en roer het deeg in 3 minuten glad en glanzend, schep het in een spuitzak over en spuit op een ingevette bakplaat ongeveer 10 deegrepen.
Laat het deeg in een warme oven (220°C) in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar worden, laat afkoelen op een rooster.
Klop de room stijf met een scheutje advocaat.
Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met citroensap, knip de soezen open en leg in elke onderkant ongeveer 4 plakjes banaan.
Strooi er kokos over en spuit er room in, leg de bovenkantjes erop en strooi er poedersuiker over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats