laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rundvleessoep met noedels
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

400 gram platte rijstnoedels
200 gram taugé
6 in dunne ringen gesneden sjalotten
4 eetlepels fijngesneden verse koriander
200 gram in lange repen gesneden mals rundvlees (runderfilet of biefstuk)

Voor de bouillon:
1 3/4 liter ongezouten runderbouillon
100 gram in stukken gesneden verse gemberwortel
1 kaneelstokje
1/2 theelepel korianderzaadjes
2 steranijs
1 theelepel suiker
wat zwarte peper en wat zout
4 theelepels vissaus (nuoc mam of nam pla)

Voor de garnering:
chilisaus en/of hoisinsaus
2 in vieren gesneden limoenen
2 in dunne ringen gesneden rode pepers
Thaise basilicumblaadjes
  bereiding:
    Breng de bouillon aan de kook. Voeg de gember, het kaneelstokje, de korianderzaadjes en de steranijs toe en laat dit mengsel zo’n 15 minuutjes zachtjes koken. Voeg vervolgens peper, suiker, zout en de vissaus toe. Zeef hierna de bouillon en doe hem terug in de pan. Kook of week intussen de rijstnoedels beetgaar en volg daarbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en verdeel ze over 4 grote soepkommen. Dompel de taugé 1 minuut in ruim kokend water, laat de taugé uitlekken en verdeel dit samen met de sjalotten en koriander over de kommen. Leg daarop de reepjes rundvlees. Schenk hierna de hete bouillon in de kommen. Het vlees zal dan door de hete bouillon gaan garen. Geef de sauzen en de partjes limoen apart bij de soep (aan tafel kan dan iedereen naar wens wat toevoegen). Strooi wat ringen rode peper en wat basilicumblaadjes in de kom als garnering.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats