laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 moeulleux au chocolat,coeur coulis aux framboises
  ingrediënten:
    120 gr zwarte chocolade patissier
80 gr boter
3 eieren
40 gr poedersuiker
1 mespuntje zout
25 gr vloeibare bloem
250 gr frambozen
2 soeplepels poedersuiker voor de coulis
  bereiding:
    In een pan, 5 soeplepels frambozen en 2 soeplepels poedersuiker doen.(niet vergeten enkele hele frambozen over te laten)
Dit mengsel verwarmen tot het kookt, het moet een dikke puree worden. Laten afkoelen en daarna door een chinois(puntzeef)doen zodat de pitjes achterwege blijven. Dit doe je door goed te duwen met de achterkant van een lepel. De coulis koel bewaren.
De oven voorverwarmen op 180°C(th6).
Het eiwit ! scheiden van het eigeel. De 3 eigelen mengen met 40gr poedersuik er totdat het mengsel verbleekt. Pas dan de bloem toevoegen en goed mengen zodat er geen klonters inkomen en het deeg glad is. De chololade in stukken breken en samen met de boter in een kom doen. Dit laten smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Eenmaal het gesmolten is het samenvoegen met het deeg. Terug mengen. De 3 eiwitten opkloppen samen met het mespuntje zout tot een stevig geheel. De opgeklopte eiwitten voorzichtig mengen onder het chocolademengsel. Nu heb je eigenlijk een klassieke chocolademousse.
8 vuurvaste kommetjes invetten en voor de helft vullen met het mengsel, in het midden 4 framboosjes leggen en weer bedekken met de chocolademousse en dit 2/3 van het kommetje.
Alles in de voorverwarmde oven plaatsen gedurende 8 minuten.
Uit de oven halen en 1 minuut wachten alvorens uit de vorm te halen en op een bord te plaatsen. Rond het kommetje een coulis van frambozen maken. Dit versieren met een 2-tal frambozen en een muntblaadje. een beetje bloemsuiker strooien ter versiering.
Opgelet: dit gerecht moet stevig zijn aan de buitenkant maar vloeiend in het midden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats