|
|
|
Oesters in gelei met tomaat en avocado |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 tomaat,ontpit en zonder pel
- 1/2 bosuitje, fijngesneden
-olijfolie
-1 dl rode wijn
- 1/2 sjalot
-6 oesters
-1/2 rijpe avocado
- 1 gelatineblaadje,geweekt in water
-1/4 d l zure room
-citroensap
-peper&zout
-tomatenpelletjes,gefrituurd |
|
bereiding: |
|
|
Snij de tomaten in kleine dobbelsteentjes, meng met het bosuitje en kruid met peper,zeezout en wat olijfolie.Leg een lepeltje onderin een langwerpig glaasje. Plet de avocado met citroensap en leg de mousse op de tomaat. Haal de oesters uit de schelp, was ze in hun eigen sap en leg drie oesters in elk glaasje.Hou het sap apart. Kook de rode wijn in met het sjalotje, voeg er dan het oestersap bij en bind het geheel met gelatine (één gelatineblaadje per 1 dl vocht). Laat wat afkoelen, giet in de glaasjes
de oesters moeten onderstaan
en laat stollen in de koelkast.
Werk vlak voor het opdienen af met zure room, opgeklopt met citroensap, peper en zout,en bekroon met een gefrituurd tomatenpelletje. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|