|
|
|
Creoolse gehaktballetjes 2 |
|
ingrediënten: |
|
|
-800 g mager lamsgehakt
-l ui, fijngesneden
- 1 tl paprikapoeder (aan te passen)
- 3 el bloem
-zout en zwarte peper
-plantaardige olie,om in te bakken
Voor de creoolse saus:
- 1 el plantaardige olie
- 1 ui fijngesneden
- 2 rode paprika s, van steeltje en zaadlijsten ontdaan, fijngehakt (optioneel)
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 blik van 400 g tomatenblokies
- 200 g verse ananas, grof gehakt
- 2 dl water |
|
bereiding: |
|
|
Meng voor de gehaktballetjes het lamsgehakt met ui,bloem,paprikapoeder en zout en peper. Rol er zestien balletjes van. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak alle balletjes rondom goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit voor de saus de olie in een diepe koekenpan en smoor de ui glazig. Doe de paprika's en knoflook bij de ui en roerbak l minuut.Voeg de overige ingrediënten toe samen met zout en peper en breng al roerend aan de kook. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal.Giet de saus erover en zet de schaal ca.20 min in de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|