laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Parijse hallen uiensoep
  ingrediënten:
    4-5 grote uien
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
2 eetlepels bloem
1 1/4 liter runderbouillon
1 dl. droge witte wijn
peper
1-2 eetlepels cognac
6 sneetjes stokbrood
100-150 gram geraspte Gruyère
  bereiding:
    Pel de uien en snij ze in lange, dunne snippers. Smoor ze langzaam in de boter met de olijfolie tot ze zacht en goudgeel zijn. Voeg het zout en de suiker toe en doe het deksel schuin op de pan. Laat de uien nog 15 minuten zachtjes sudderen onder af en toe roeren. De uien mogen slechts héél lichtbruin worden. Schep de bloem door de uien en laat dit een minuutje garen. Giet dan scheut voor scheut al roerend de bouillon en de wijn erbij tot een licht gebonden soep is ontstaan. Laat de soep nog 20 tot 30 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper, eventueel nog wat zout en de cognac.
Leg de sneetjes stokbrood in de soepkommen en schep de hete soep erover. Bedek het brood zodra het weer naar boven is gekomen met een dikke laag Gruyère en laat dit onder de grill of in een hete oven (250-275 graden) gratineren.

Pas op: heet!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats