laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scharrolletjes met prei
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

8 a 10 scharrolletjes (diepvries)
600 g prei (diepvries)
1 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
2 eetl. mascarpone of 1 dl room
1 eetl. boter
1 eigeel
sap van 1/2 citroen
instantsausbinder
nootmuskaat
peper en zout
  bereiding:
    Smelt 1 eetl. boter in een brede kookpan en doe er de diepgevroren prei in. Stoof gedurende 2 a 3 min., terwijl u blijft roeren.
Schik er de diepgevroren scharrolletjes op, besprenkel met het citroensap en overgiet met de kippenbouillon. Dek af en laat in ± 15 min. zachtjes gaar worden. Haal de vis uit de pan en hou hem warm.
Roer het eigeel los in de 2 eetl. mascarpone of de room en meng door de prei. Kruid, indien nodig, met peper, zout en nootmuskaat. Niet meer laten koken. Indien nodig lichtjes binden met instantsausbinder.

Schik de vis op een bord. Lepel er wat prei rond en dien op met natuuraardappelen of puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats