Struisvogelsteak met groenepepersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 struisvogelsteaks l (diepvries)
2 eetl. boter
1 dl droge witte wijn of 1 borrelglaasje cognac
1 eetl. groene-peperbolletjes
1,5 dl room nootmuskaat
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de boter in een pan. Kleur er gedurende 2 min. de diepgevroren struisvogelsteaks in (niet in prikken of verschuiven).
Draai de steaks om en kleur ook de andere kant gedurende 2 min.
Laat op een zachter vuurtje naar eigen smaak verder bakken, zoals biefstuk (saignant of a point). Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
Maak de braadresten los met de witte wijn (of met een borrelglaasje cognac en 3 eetl. water).
Voeg de groene peperbolletjes en de room toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
Giet de saus over de steaks en dien op met frietjes en sla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|