Kipfilet met gerookt spek en kruidenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kleine kipfilets (dubbel, diepvries)
8 flinterdunne sneetjes gerookt spek
1 glas droge witte wijn
100 g verse kruidenkaas
2 eetl. boter
peper |
|
bereiding: |
|
|
Laat de kipfilets ontdooien (± 3 u afgedekt op kamertemperatuur of 7 min. op de ontdooistand in de microgolfoven).
Druk de kipfilets plat met een broodplankje, zodat ze wat breder worden. Vouw ze dicht en wikkel ze in het gerookte spek. Bak aan beide zijden goudbruin (± 2 min.) in 2 eetl. boter.
Kruid met wat peper (geen zout) en laat met het deksel op de pan op een zachter vuur gaar worden (10 a 15 min.).
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak het braadvocht los met de witte wijn en voeg de kruidenkaas toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus.
Dien op met frieten of rijst en sla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|