Rosbief met pestokorstje en tomatencoulis |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg rosbief chateaubriand
3 à 4 eetl. pesto
1,5 eetl. tomatenpuree
1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
1 dl room
1 eetl. olijfolie
peper |
|
bereiding: |
|
|
Leg de rosbief in een ovenschotel en strijk in met olijfolie.
Schuif hem in de voorverwarmde oven op 230°C en laat kleuren gedurende 15 min.
Strijk het vlees in met pesto en laat nog gedurende 10 à 20 min. braden (naarmate u het vlees saignant of doorbakken wilt) op 190°C.
Haal het vlees uit de ovenschotel en laat het afgedekt rusten terwijl u de saus bereidt.
Giet de kippenbouillon in de ovenschotel en maak de braadresten los. Giet alles in een ruime pan en breng aan de kook. Voeg de tomatenpuree en de room toe en laat lichtjes inkoken. Kruid met peper.
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij. Dien op met kroketten of tagliatelle en broccoli of witloof. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|