Stoofvlees met kriekjes en abdijbier |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg runderstoofvlees
1 flesje donker abdijbier (bv. Postel dubbel of Floreffe dubbel)
3 uien
± 150 g kriekenconfituur (geen kersenconfituur!)
350 g noordkrieken (bokaal)
3 eetl. boter
1,5 eetl. mosterd
1,5 eetl. kruidentuiltje
instantsausbinder
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
liefst de dag voordien
- Snij de uien in halve maantjes.
Verwarm 2 eetl. boter in een grote kookpan en laat er de uimaantjes in stoven op een zacht vuur (niet laten kleuren) gedurende 5 à 10 min. Schep geregeld om.
Haal ze uit de pan en doe er de rest van de boter in. Kleur het vlees goudbruin aan alle kanten. Doe er de gebakken ui weer bij.
Strooi er het kruidentuiltje over, voeg er de mosterd bij en giet er het bier langzaam in. Schep om en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 1 u. Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.
Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. Zet koel weg.
Op het moment zelf verwarmt u de pan op een zacht vuur en u bindt naar smaak lichtjes met instantsausbinder. Kruid indien nodig met peper en zout. Serveer met frieten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|